A tésztát nem látom.
Hozzávalók:
Tésztához:
1/2 kg liszt
2 dkg friss élesztő,vagy 1 cs. szárított
2 db tojás sárgája
3 dl langyos tej
5 dkg margarin
1 ek diawell édesítő,vagy 5 dkg cukor
csipet só
Töltelék:
30 dkg darát dió
4 ek diawell édesítő,vagy 20 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 cs vanília nyírfacukor
Kb.10 dkg.olvasztott margarin,vagy vaj
Töltelék elkészítés:
A diót ledaráljuk,hozzáadjuk az édesítőt,a vaníliát,citromhéjat.
Tészta Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk,a tojássárgákat az édesítővel és a margarinnal habosra kavarjuk,végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk,addig verjük,míg hólyagos nem lesz.
Letakarva fél órára langyos helyre tesszük.
Ha megkelt a tészta,ujjnyi vastagra elnyújtjuk,kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,egy jénai tálat megkenünk olvasztott margarinnal,megszórjuk darát dióval,majd minden kis pogácsát az olvasztott margarinba mártva rakunk egy sort a tálba,megszórjuk darált dióval és addig ismételjük,míg el nem fogy a hozzávaló.
Felülre tészta kerüljön és a tetejét is kenjük meg margarinnal.
Újra pihentetjük fél órát,végül 175 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük(kb.50 perc)
Magában,vagy vanília sodóval tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.