Tészta : 50 dkg liszt, 2,5 g élesztő, 8 dkg vaj, + ( ek a forma kikenéséhez) 3 dl, 2 dkg cukor, 2 tojássárgája
Töltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, citrom reszelthéja
Vaníliasodóhoz: 6 dl tej, 2 tojásságája, 1 cs vaníliás cukor,1/2 cs vaníliás puding
Elkészítése:
A tésza hozzávalóit jól kidolgozuk, és 45 percig kelesztjük. Majd 2 cm vastagra elnyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kizsaggatjuk a tésztát. Egy tortaformát, vagy jénait kivajazunk a többi vajjat meolvasztjuk. Darált diót, cukrot, és a citromhéjat összekeverjük. A kiszaggatot tésztát olvasztott vajba mártjuk, és a dióba hepergetjük, Kivajazott formába szorosan lerakjuk, még 30 percig kelesztjük. Előmelegitet sütőben 175 fokon megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.