Langyos, enyhén cukrozott tejbe morzsoltam az élesztőt, majd mikor felfutott a lisztre töltöttem.
A karikára vágott újhagyma zöldet kevés margarinon megdinszteltem.
Az aszalt paradicsomról letöltött fűszeres olajat, a joghurtot, valamint a tejet, amivel előtte kiöblítettem a joghurtos poharat, 20 dkg margarint, 1 ek. sót, valamint őrölt borsot (ízlés szerinti mennyiséget) valamint a dinsztelt újhagymaszárat jól összegyúrtam többször is, közben 2 x 1/2 órás kelesztéseket közbe iktatva. A napon szárított paradicsomot zsemlemorzsával, és csípős ketchuppal dúsítottam, ezzel tettem még finomabb töltelékké.
A tésztát nem nyújtottam ki, csak kilapogattam kb. 1/2 cm vastagra, 7 cm. átmérőjű szaggatóval köröket vágtam belőle, majd 1 - 1 kanálnyi mennyiséget a töltelékből (úgy, hogy aszalt paradicsom is kerüljön bele) minden darabot jól összefogattam, majd golyó alakra formáltam. Kivajazott teflonos piteformába raktam kör alakban úgy, hogy az összehajtott rész kerüljön alulra. Közepébe raktam azt az edényt, amiben a pörköltet kívántam tálalni (hiszen ezt köretként szántam a vadpörkölt mellé) A tálba vizet töltöttem, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem.