6 szelet pulykamell (70 dkg)
A töltelékhez:
15 dkg aszalt szilva
Só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg darált dió
2 ek zsemlemorzsa
1 mk őrölt fahéj
2 db tojás
1 ek olíva olaj
1 ek méz
A pulyka mellet kicsit klopfolom és sózom, borssal megszórom.
Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom.
A diót, morzsát tojásokat összekeverem, egy kevés fahéjjal ízesítem.
Elosztom egyenlően, a szeletek közepére halmozom, majd finoman, egyenletesen szétkenem rajta.
Aszalt szilvával kirakom.
A húsokból tekercset göngyölítek és alufóliába tekerem egyenként.
Egy tepsibe helyezem.
3 dl húsleves levét öntök alá.
200 fokon 35 perc alatt megsütöm.
Ekkor kibontom a fóliából.
Visszateszem a tepsibe.
A mézet az olíva olajjal elkeverem és a tekercseket bekenem vele.
Még kb 10 percig sütöm, hogy szép színe legyen.
Kissé hűl és ferdén szeletelem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.