Piskóta
10 db tojás
8 ek liszt ( 20 dkg )
2 ek dió ( 3 dkg )
5 dkg reszelt csokoládé
10 ek kristálycukor
Krém:
5 db tojássárgája
13 dkg porcukor
1 cs vaníliás puding
4dl tej
1 cs vaníliás cukor
25 dkg ráma
10 dkg olvasztott étcsokoládé
Hab:
5 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
Elkészítése Tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, lisztet, diót, reszelt csokoládét és a sütőport összekeverjük majd a kihabosított tojásságához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá keverjük az összekevert masszához.35 x 30 sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 170 fokon sütjük körülbelül 40 percig
Krém: rámát és a cukrot habosra keverjük, a pudingot 3-4 ek tejel simára keverjük az 5 tojássárgáját is a pudinghoz keverjük. A maradék tejben a csokoládét darabora törve felolvasztjuk és a tojásos pudingot folyamatos keveréssel keményre főzzük. Majd hideg vízbe állítva langyosra hűtjük folyamatos kevergetéssel. Végül a vajas krémmel habosra keverjük és a kettévágott piskótát meg kenjük a krémmel.
Hab: 5 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, 10 dkg kristálycukrot karamaelízálunk és még melegen folyamatos kevergetés mellet hozzáadjuk a habhoz majd a kész habot rákenjük a pikótára és dióval megszórjuk a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.