· 12 dkg vaj
· 25 dkg kristálycukor
· 1 csomag vaníliás cukor
· 20 dkg átszitált liszt
· 3 tojás
· 1/2 csomag sütőpor
· 1 reszelt citrom héja
· kb. 1 dl tej
· kandírozott gyümölcsök
· csokidarabok vagy csokireszelék
· mazsola
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mazsolát és a csokireszeléket (darabokat). Kivajazott, lisztezett formába öntjük, közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl, kiöntjük a formából. Leönthetjük csokival, vagy megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!
Amennyiben csokidarabokat teszünk bele, lehetőleg kis darabok legyenek, különben leül a forma aljára és odatapad, emiatt nehezebb kiszedni belőle, és nem lesz olyan mutatós, de az íze attól még jó
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.