Hú, ez nagyszeru!!!!!!!! Nem fogod elhinni, Ancsika, én is most készítem az én piskótásomat, ott viszont karamellkrém megy bele.
tésztához: 20 dkg. liszt,5 dkg. vaj, 5 dkg cukor,1 dkg. szalakáli,1 evő kanál kakaó,2 db. tojás,kevés tej
krémhez: 7 kanál liszt,10 dkg. cukor,fél liter tej,
20 dkg. margarin,20 dkg. cukor,1 vaniliás cukor.
1 csomag baba piskóta kevés tejes rumba áztatva,és úgy rakjuk a krémre.
a tésztához valókat összegyúrjuk, és lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk.
a tejben felfőzünk 7 kanál réteslisztet, / a rétes liszttöl nem csomósodik be a liszt/10 dkg. cukrot. hülni tesszük. kikeverünk 20 dkg. margarint 20 dkg. cukorral, és a kihült főzött krémhez keverjük.
ha kihűlt a lap és a krém is, össze állitjuk a tésztát.
deszkára fektetjük az első lapot, fele krémet rákenjük, megrakjuk szép sorban a rumos tejbe mártott baba piskótát, másik fele krém, és az utolsó lap. Másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.