Hozzávalók: fél kg. puha bab,/amit a fagyasztóba tettem el/1 nagyobb sárgarépa és zőldség, kevés liszt , 1 erezd fokhagyma.2 kisebb szál zeller zőld.
A húshoz: fél kg. sertés comb, 1 nagy fej vöröshagyma,két kanál zsír, 2 teáskanál őrőlt paprika, 2 db. babérlevél, 2 teáskanál majoranna.ha van szalonna bőr, a füstölt íz miat.Egyébként sonkából szoktam csinálni, de most volt Húsvét, így nem azzal készült.2 kanál zsír.
Elkészítés: A répát és a zőldséget megpucolom, megmosom. Felkkockázo, és egy fazékba teszem. Öntök rá két liter vizet, majd főzöm. Közben a babot már felolvasztottam, és a zőldségek közé kevertem.Bele teszem a szalonna bőrt, és elkészítem a rántást. Kevés zsiradékon 2 kanál lisztből rózsaszin rántást készítek.Belel teszem a felaprított fokhagymát, az őrőlt paprikát, és felöntm vízzel. Simára keverem, és a leveshez öntöm.
A húst apró kockákra vágom. a hagymát apróra vágom,és a zsíradékon üvegesre sütöm, majd őrőlt paprikát teszek bele,és vízzel felengedve pőrkőltöt készítek. bele teszem a babér levelet, a majorannát. és készre sütöm. Összekeverem a bablevessel, és jól összefórralom. 1 tojásból és kevés liszből galuskát készítek, és beleszaggatom a levesbe,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.