Hozzávaló: Fé kg. bab, 30 dkg. házi sonka, vagy valami más, ki mivel szereti, 1 db. sárgahagyma, 1 fakanál zsír,pici őrölt paprika, kevés liszt,1 db. csípős paprika,
1 db. tojás és annyi liszt ,hogy galuska tésztát kapjunk.
Elkészítés: A babot előző este beáztatom. Felteszem főzni, közben a hagymát és az erős paprika felét megpárolom,kevés zsiradékon, hozzáadom az elkockázott sonkát, és fél óráig sütöm, többször kevergetve. Teszek rá őrölt paprikát, vízet annyit hogy ellepje,és puhára főzöm. Ha a bab ,és a sonka is megfőtt, összeöntöm őket.Ízesítem majorannával, babér levéllel, és megcsinálom a rántást. Kevés zsiradékon 2 kanál liszttel rántást készítek, ha rózsaszin, teszek bele 2 gerezd fokhagymát picire aprítva, és kevés őrölt paprikát. Vízzel felengedem, jól elkeverem,és a leveshez öntöm. Jól összefórralom, és készítek bele 1 tojásból galuskát. Ha forr a leves kis galukákat szaggatok bele.Friss házi kenyérrel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.