Hozzávalók:
kb. 30 dkg marha lapocka, 40 dkg sertéslapocka, 1 sertés csülök 3 db
sárgarépa,2-3 db fehérrépa, 50 dkg. barnabab, 3 nagy, vöröshagyma, kevés zsír vagy olaj, 1 ek fűszerpaprika,ízlés szerit őrölt kömény, őrölt bors, só, delikát,1-2 babérlevél. zöldpaprikát, 50 dkg tisztított krumpli
a csipetkéhez: 2 tojás,pici só,liszt.
Elkészítése:
Friss hússal készítem így készül vegyes hússal, mivel nem mindenki szereti a füstöltet.
A húsokat felkockázom, a csülökről leszedem a zsírt, és ezt is kockára vagdalom. A hagymát üvegesre pirítom és a húsokat fehéredésig keverem, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, zöldségeket, fűszereket sót, és felöntöm 4 l vizel. . A babot előző este vízben beáztatom,majd felteszem enyhén sós,babérleveles vízben főni. Ha már minden puha bele teszem a kockára vágott krumplit, babot,legvégén a csipetkét
A csülökről leszedet zsírt kisütöm és frissen megvan a reggeli belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.