50 dkg szeletelt bacon szalonna
50 dkg darált hús (serés)
--------------------------
1. töltelék:
4 evőkanál mustár
3 db csemege uborka
3 db főtt tojás
bors, Worchester szósz
-----------------------
2. töltelék:
3-4 db gomba szeletelve
10-15 dkg sajt hosszúkás csíkokra szelve
10 dkg olíva bogyó (zöld)
bors, oregánó (szárított), Worchester szósz
8 db szeletelt bacont sorba leterítünk, minden másodikat kivesszük, 1 szeletet keresztbe teszünk, és rátesszük a kiszedett 4 db-ot-----ezután mindig átellenesen keresztezünk, ráhajtogatunk, amíg a bacon végére nem érünk.
Utána erre a bacon "szőnyegre" a fele darált húst egyenletesen rásimítjuk, csak borsózzuk ill. Worchester szósszal megspricceljük kicsit, és a közepére tesszük csíkban a tölteléket.
Feltekerjük vagy sütőpapír segítségével, vagy folpackkal. Végére tehetünk még 1 bacon csíkot lezárni a végeket fél körbe.
alufólia alatt sütöttem 1 óráig 170°C fokon,utána a fólia nélkül pirítottam 200 °C fokon még 10-15 percig.
Megjegyzés. Én a kész göngyölményre is spricceltem még Worchester szószt. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.