Szerintem ez egy egyszerű, nagyszerű recept!
1 kg pulykamell csíkokra vágva,
30 dkg bacon csík,
2 kg apró újkrumpli,
1 nagy fej hagyma,
2-3 szál friss oregánó,
2 ág rozmaring,
2-3 kisebb ág kakukkfű,
só,
bors,
libazsír,
A pulykamellet csíkokra vágjuk, a szalonnát rövidebb csíkokra, az újkrumplit megpucoljuk és 2-4-be vágjuk, a hagymát felszeleteljük.
A krumplin kívül a többi hozzávalót összekeverjük, sózzuk borsozzuk.
A tárcsát felforrósítjuk és kikenjük zsírral áttöröljük,majd teszünk bele 1-2 kanál libazsírt. ( aki óckodik a zsír használatától az használjon olíva olajat) ebbe tesszük bele a húskeveréket és elkezdjük keverni, forgatni. Addig keverjük míg a hús elveszti nyers színét.
Ekkor hozzáadjuk az újkrumplit és kevergetve együtt pirítjuk.
Közben a friss fűszernövényeket apróra vágjuk.
Ha a húsos keverék kezd szépen pirulni akkor hozzáadjuk a fűszereket is.
Majd szép pirosra pirítjuk.
Friss saláta vagy jó házi kovászos uborka illik ehhez az egy tál ételhez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.