Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Badambura

felvitel dátuma: 2014-10-26 13:21:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1721
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók

500ml tej

friss élesztő - 25 g, száraz - 1 evőkanál

cukor - 1 evőkanál

Liszt - 700-800 gramm (vagy amennyit még felvesz)

vaj - 75 g (olvasztott)

tojás - 1 db. (szoba hőmérsékletű)

tojás sárgája 1db

tejföl 150 g (szoba. hőmérséklet)

- egy csipet

Töltelék:

tisztított darált mandula - 300 g

cukor - 300 g

kardamom - ízlés szerint


Ezen kívül:

olvasztott vaj

Előkészületi idő: 140 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Tészta: A langyos tejhez, adjuk hozzá az élesztőt, egy csipet sót és egy kanál cukrot, keverjük meg, hogy az élesztő "életre keljenek". Szitáljunk egy tálba 400 gramm lisztet, add hozzá, tojássárgáját, tejfölt, olvasztott vajat (szoba. hőmérséklet). Dagasszuk be a tésztát. Géppel előbb lassú majd gyorsabb fokozaton. Akkor ha sima, nem tapad meg a kezeden Dagaszd 10-15 percig.

Tedd a tésztát meleg helyre 1-1,5 óra.

 

Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre, és alakítsunk golyókat. Tedd félre a labdákat, és fedjük le őket egy nedves ruhával. Majd nyújtsuk ki,minél vékonyabb rétegben. Keress egy nagyobb tiszta területet, kend le vajjal. A következő adaggal ugyan ezt csináld.5 réteget tégy egybe.

Most megpróbálom elmagyarázni, hogyan kell létrehozni a badamburát.A két tekercset vágd fel másfél cm-s darabokra. 12-14, db lesz  egy tekercsből.
A tekercseket fel vágott felükkel fordítsd felfelé. Ujjaiddal, hozz létre egy lyukat a felső oldalon. A lyukba, helyezd a mandula tölteléket. A töltött tekercs felső részét az ujjaiddal zárd össze..

A badamburákat tegyük egy tepsibe és süssük előmelegített sütőben 160 C fokon, 20-30 percig. A badambura csak kissé marad el az aranyszíntől (ezért nézd a sütőt)

A badamburát teljesen hagyni kell kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, Tartsd a badambrurát egy szorosan záródó dobozban, és akkor csak a szádban olvad!

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.