Ma elkészítettem ebédre. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
A húst keresztben, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk és olajban gyorsan átsütjük. Egy mázas pecsenyesütőt (én jénaiban csináltam) a hús zsírjával kikenünk. A burgonyát meghámozzuk és fél cm vastag karikákra vágva besózzuk. A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott vöröshagymát, borsot és őrölt pirospaprikát teszünk, erre másfél cm vastag burgonya réteget, erre egy sor kisült hússzeletet, így folytatjuk a rétegzést az előbbi fűszereket használva, míg a hússzelet és a burgonya is elfogy, ügyelve, hogy az utolsó sor burgonya legyen. Leöntjük tejföllel elkevert tejjel, és végül a kimaradt pecsenyezsírral. Sütőben szép pirosra és puhára sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk. Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.