Ezen a képen biztos, hogy az van, amit a recept ír?
tésztához:
20×30 cm-es tepsihez:
3 db nagy tojás
22 dkg porcukor
7 ek erős presszó kávé
10 dkg darált dió
12 dkg finomliszt
6 gramm sütőpor
A krémhez:
2 dl fekete kávé
3 ek liszt
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
15 dkg vaj
2 dl habtejszín
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ez kb 7 perc.
Hozzá keverjük a kávét.
A lisztet, diót, a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal. 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
A kávét, lisztet, cukrokat egy lábasba tesszük.
Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanállal a krémbe keverjük.
A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet, szépen elsimítjuk.
2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez.
A krémre kerül a tejszínhab.
Megszórjuk csoki lapocskákkal, jól lehűtjük. Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.