Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Baklava

felvitel dátuma: 2018-11-25 16:19:05       mai nézettség: 1       nézettség: 436
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

16 db réteslap

23 dkg margarin

40 dkg durvára vágott, aprított dió

1 tk örölt fahéj

Szirup: 250ml cukor

125 ml méz

2 ek citromlé

175ml víz

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A sűtöt 170 C-ra előmelegítjük

A sziruphoz valókat összekeverjük, felmelegítjük. Magas lángon folyamatosan keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután csökkentjük a hőt és még 4 percig forraljuk keverés nélkül. Majd levesszük a tűzről hagyjuk kihülni.

A diót a cukorral robotgépben összeörjük, maradhat darabos is. Ezt a keveréket 5 részre osztjuk.

A tepsibe belevágjuk a réteslapot, símán feküdjön benne. Alaposan mindenhol megkenjük az olvaszott vajjal. Erre még két lapot teszünk, szintén levajazzuk. ez a Baklava alapja. Erre a diós keveréket majd ismét két lap- laponként vajazzuk- A tetejét ismét levajazzuk.

Az így kapott tésztát négy részre osztjuk, majd ezt srégen ismét elvágjuk. Kis rombuszokat kapunk. Az előmelegített sütőben 50 perc alatt 170 C-n megsütjük.

A sütőből kivéve azonnal rámerjük, öntjük a kihűlt szirupot. Sistergő hangot hallunk ez a biztos siker titka. Ropogós és nem elázott tészta a végeredmény. Még 10 percre visszatesszük.

Csoki öntettel diszíthetjük de ez simán el is maradhat. Legfinomabb ha 4-6 óra múlva, de legjobb másnap az asztalra tenni.Így minden rétegében eloszlik a szirup

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.