40 dkg darált hús
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 közepes vörös hagyma
2 db paprika
1 tk pirospaprika
30 dkg csiperke gomba üveges
2 ,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A galuskához:
50 dkg finomliszt
3 db tojás
1 dl víz
só ízlés szerint
A darált húst összekeverjük a tojásokkal, zúzott fokhagymával, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen.
Diónyi nagyságú gombócokat készítünk, félretesszük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a piros paprikát, majd felengedjük 2,5 dl vízzel.
Beletesszük a paprikát, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Néhány perc múlva a húsgombócokat is beletesszük , lefedjük és tovább főzzük.
Fontos, hogy ne kevergessük az ételt, hanem inkább rázogassuk az edényt, így nem törnek össze a gombócok.
15 percig főzzük,majd a gomba szeletekkel puhára főzzük.
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a húsos-zöldséges raguhoz, néhányszor összerázzuk, majd amikor rotyogni kezd, levesszük a tűzről.
A lisztből, tojásból, sóval és kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amikor feljön a víz tetejére,akkor szűrőkanálba szedjük.
Folyó csapi víz alatt leöblítjük,jól lerázzuk.
Egy tálba tesszük,egy evőkanál étolajjal összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.