Elkészítés
1.A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor utánízesít kis sóval, borssal
Vargabéles
Hozzávalók: 1 kg túró,1 reszelt citromhéja, 2 vanilíás cukor, 5 egész tojás 8 kg ráma a túróba,és még a tepsi kenéséhez, 20 dkg cérnametél.
A tésztát kifőzzük sós vizbe és leszürjük a vízet róla.A túrót összedolgozzuk a hozzávalókal ,a tésztát bele keverjük és a tepsibe teszük. előmelegített sütőben sütjük körübelül egy fél órát.