1 kg csirkeszárny
1/2 kg gomba
15 dkg füstölt szalonna
2 db paprika
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kk.őrölt fekete bors
só
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Előkészítés:A csirkeszárnyakat megtisztítjuk a forgóknál ketté vágjuk.A gombát megmossuk,szeleteljük.A szalonnát,vöröshagymát apró kockára vágjuk.A paprikát,paradicsomot felkockázzuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Hozzáadjuk a paprikát paradicsomot és 6-8 percig pároljuk.Rátesszük a csirkeszárnyakat,sózzuk,borsozzuk és megszórjuk a paprikával.Felöntjük annyi vízzel,hogy félig ellepje.Közepes tűzön 30-35 percig főzzük majd hozzáadjuk a gombát.10-15 percig együtt pároljuk majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.Óvatosan kevergessük,hogy a hús ne törjön össze.Pár percig forraljuk majd levesszük a lángról.
Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó...stb/ adhatunk mellé köretnek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.