Ki kell probáljam,gusztának,tűnik!
Hozzávalók: 4 személyre
1 fej vöröshagyma, 10 dkg tarhonya, 1 TK. fűszerpaprika, 1 MK. kömény, (egész, vagy őrölt) 2 gerezd fokhagyma, körülbelül 1,6 l alap lé, ( húsleves kockából ) fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség, (vagy 2db sárgarépa, és kevés zöldborsó ) 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg fehér csiperke,2db krumpli, 1 nagy pohár tejföl, ( 300g )1 cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Olajon megfutatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve, fűszerpaprikával köménnyel,zúzott fokhagymával, sóval, ízesítjük , és felöntjük az alap lével. és kis lángon főzzük. Közben a krumpli megtisztítjuk, feldaraboljuk, és 15 -20 perc elteltével a zöldségekkel együtt a levesbe tesszük. Közben a karikára vágott kolbászt serpenyőbe pirítani kezdjük, amikor már kissé kisül a zsírja,rádobjuk a felszeletelt gombát is, együtt pároljuk majd zsírjára sütjük. Ha a levesbe a zöldségek, a krumpli megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és 5 percig főzzük. Tejföllel behabarjuk a forró levest és 5 percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk!
Nekem most nem volt petrezselyemzöld!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.