A húst a lehető legvékonyabbra szeletelem, majd csíkokra vágom. Kevés lisztbe forgatom.
A hagymát nagyon apróra vágom, majd a felcsíkozott, üvegesre pirított szalonna kisütött zsírján, a szalonnával együtt tovább pirítom. Hozzáadom a felcsíkozott húst, és a húson lévő lisztburok enyhe pörkölődéséig tovább sütöm. Kevés bort töltök hozzá, majd a szétnyomott fokhagymát, a nagyon apróra vágott paradicsomot, és az apró kockákra vágott lecsópaprikát is hozzáteszem. A pohárnyi tejfölt, 1 csapott kanál őrölt pirospaprikát is hozzáadok, enyhén megsózom, megborsozom, és összeforralom. A gomba főzéséhez kevés idő szükséges, így a felszeletelt gombát, vagy a beáztatott szárított erdei gombát akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult. (ha szárított gombát használunk vigyázzunk, mert abból mindössze 5 dkg. kell, mivel megszívja magát a vízzel, amibe áztatjuk) Szükség esetén kevés zöldség, esetleg hús alaplével pótoljuk az elfőtt lét.
Lehet tálalni galuskával, főtt tésztával, esetleg tarhonyával is. Mivel sikerült nagyobb mennyiséget nyernem receptemmel, a köret tészta lett.