2 tojás
150 g cukor
1 narancs reszelt héja, leve és a facsarón fennmaradó húsa
2 ek citromlé
1,5 dl napraforgó olaj
1 nagy, szétnyomkodott banán
150 g dió, durvára vágva
70 g kandírozott meggy, apróra vágva
175 g liszt
2 púpozott tk sütőpor
Díszítéshez kevés cukormázhoz:
2 ek porcukor
kevés reszelt narancshéj
¾ ek víz
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát pedig béleljük ki sütőpapírral. Jobb ezekkel az előkészületekkel kezdeni, mert a tészta összeállítása nagyon gyorsan megvan.
2. Először a tojást keverjük habosra a cukorral, majd szépen sorban mehet bele a narancslé, az olaj, a banán, és a többi szárazanyag. A kandírozott meggyet egy ek. lisztben forgassuk meg, így nem szállnak le a forma aljára.
3. Alaposan keverjük össze az egészet, és már mehet is a formába.
4. Kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Sütés közben figyeljünk a tésztára, ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával fedjük le.
5. Ha megsült, kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk rácsra, távolítsuk el róla a sütőpapírt.
6. Keverjük simára a máz hozzávalóit, s még melegen folyassuk a tésztára. Így amíg teljesen kihűl a süti, a máz is szépen megszilárdul, s már lehet is enni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.