Hozzávalók a piskóta csíkokhot: 4 db. tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, fél cs. sütőpor, 1 evőkanál étolaj.
Az őzgerinces piskótához: 3 db. tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, negyed cs, sütőpor.
kb. 3 evőkanál barack lekvár
Krém: 2 cs. banán puding, fél l. tej. 20 dkg. margarin, 15 dkg. porcukor.
Elkészítés: 4 tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd a sütőporos liszet hozzáadva tovább keverem. Beleteszem az étolajat, és simára addig keverem, mig sima nem lesz. A tojások habját keményre verem, és kanállal óvatosan elkeverem. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntöm, majd egyenletesen elosztva sütöm.
Őzreginces tészta: 3 tojás sárgáját a cukoral kikeverem, majd a lisz, a sütőpor hozzáadásával jól elkeverem. A tojások habját keményre verem, majd kanállal óvatosan hozzá keverem, Sütőpapírral bélelt kettő darab őzrerinc formában megsütöm.
Közben a krémet megcsinálom: a tejben a pudingokat felfőzöm, hűteni teszem. A margarint a cukorral kikeverem, és a kihűtött pudinghoz adom, jól összedolgozom.
Az őzgerinc formát folpakkal kibélelek. A piskótát csíkokra vágom, és megkenem lekvárral. Bele teszem az őzgerinc formába. Középen kezdem rakni a csíkokat, míg a tetejéhez nem érek mind a két formával. Fele krémet elosztva beleteszem, majd a banánokat felkarikázba elosztom, és egyformán a krémre helyezem. A krém másik felével betakarom.Ráteszem az őzgerinces kisült piskótát a tetejére, és hűtőbe teszem pár órára. A hűtőből kivéve fejtetőre leborítm egy tálcára, és leveszem róla a folpakkot. Ami alul volt, az kerül felülre. Utánna lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.