A piskótához felverjük a fehérjéket, amikor kezd fehéredni beleöntjük a cukrot, majd keménnyé verjük.
A tetejére szitáljuk a liszt és a kakaó keverékét, majd a tetején szétnyomkodjuk a sárgáját, és fakanállal óvatosan összekeverjük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A kakaós tészta mindig nehezebben sül. ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Azután 2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet, majd ha kezdhűlni összekeverjük a cukrok és a vaj habos masszájával. Kettészedjük, és aromázzuk őket, majd a következőképpen készitjük el sütinket:
Három csikba vágjuk a piskótát, és egy őzgerinc formába beletesszük az egyiket.
Krémet kenünk rá, majd újabb lap, azután fél adag másik krém, ráfektetjük a banánokat, bekenjük a maradék krémmel, és az utolsó lappal boritjuk.
Hűtőben tartjuk egy éjszakát, másnap kiboritva a formából, szeleteljük és tálaljuk.
Természetesen az aromákat mindenki kedve szerint variálhatja.
Jó étvágyat kivánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.