2,5-3kg őszibarack
őrölt fahéj
szegfűszeg
csillag ánizs
1 víz
mézeskalács fűszer
10-15 dkg cukor de ha édes a barack nem kell
Műanyag tálkák tetővel ami fagyasztóba rakható
A barackokat megpucolom ,gerezdekre vágom
A vízbe belerakom a fűszereket és forrásig főzöm ,így egy finom illatos folyadékot kapok.Cukrot most nem raktam bele mert finom édes a barack .
A megtisztitott barack gerezdekre ráöntöm a forralt vízet de előtte a csillag ánizst kiveszem belőle .
Majd botmixerrel pépesre turmixolom.
Hagyom hűlni és a kis dobozokba adagolom .Ezután a fagyasztóba rakom.
Emlékszem gyerekkoromban kapható volt ilyen barackkrém és málnakrém a boltokban .Ez amolyan frissítő nyári finomság volt .Félig jegesen fogyasztottuk .
Nagyon finom íze van érdemes kipróbálni
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.