8db tojás , 8 kanál porcukor, egy jó csipetnyi vanilia velő, 1 citrom, 4 kanál finomliszt, 4 kanál étkezési keményító, 1 db sütőpor, saját készítésű sárgabarack lekvár
8 tojásfehérjét egy kis citrom levével habbá verem, majd a sárgáját is a 8 kanál porcukorral, hozzáteszem egy citrom reszelt héját és a vanilia velőt. Majd óvatosan összekeverem fakanállal a tojáshabbal, hozzákeverem az előzőleg összekevert lisztet, keményítőt sütőport. A sütőt előmelegítem 200 fokon és a tésztákat 2 felé osztva, szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlapon berakom, 5 perc után visszaveszem 170 fokra mivel vékonyak a lapok. Ha szépen rózsaszínűvé válnak, kb 20 perc akkor kiveszem és a sütópapírral együtt jó szorosan feltekerem őket külön külön és hagyom kihűlni. Ha kihűltek lekvárral megkenem és ismét feltekerem. Kb egy órát így pihentek szeletelés előtt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.