Én is szoktam sütni, de én a tölteléket zöld színű mandula aromás krémmel töltöm. 2 vaniliás pudingból krémet főzök és hozzákeverek egy porcukorral kikevert kocka margarint és zöld mandula aromát teszek bele. Látványos és finom is.
A tésztához:
30 dkg simaliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 ek kakaó
A toltelékhez:
15 dkg vaj
1 tojás
1 vanília
10 dkg porcukor
11 dkg darált dió
A tésztához a hozzávalókat osszegyúrjuk, jól kivajazott formákba nyomjuk és megsutjuk.
A toltelékhez a hozzávalókat habosra keverjuk. A darált diót tejjel leforrázzuk, hidegre kihutjuk.
A toltelékkel megtoltjuk a formákat. 1-1 darabot osszeragasztunk és porcukros kakaóba hempergetjuk.
Én is szoktam sütni, de én a tölteléket zöld színű mandula aromás krémmel töltöm. 2 vaniliás pudingból krémet főzök és hozzákeverek egy porcukorral kikevert kocka margarint és zöld mandula aromát teszek bele. Látványos és finom is.
Az is finom, csak nem volt itthon mandulaarománk :D
Húúúúú,de szeretem ezt a sütit! (Y)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.