Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Barackos habos

felvitel dátuma: 2014-10-11 20:55:42       mai nézettség: 1       nézettség: 723
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Piskóta

hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2  púpozott kakaó
  • 1 csipet só

Krém

hozzávalók:

  • 5 dl habmester
  • 900 g tejföl
  • 6 ek porcukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • A  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.

Piskótára

hozzávalók:

 

1 üveg sárgabarack lekvár

2 cs. zselatin

Krém tetejére

Hozzávalók:

 

4db nektarin

4db őszibarack

2 evőkanál cukor

1 cs. zselatin

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Piskóta:

Elkészítés:

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral és kakaóval A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd a liszt felét, tedd a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.


Krém:


  • A  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.

Piskótára:


Elkészítés:

A lekvárt összetörjük, majd a forró vízben feloldott zselatint hozzáadjuk.

Krém tetejére:


Elkészítés:

A barackot és nektarint meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd forráspontig hevítjük, ezután hozzáadjuk a zselatint.

Összeállítás:

 

A piskótát megkenjük a lekvárral, majd fagyasztóba tesszük dermedni. Miután a lekvár megdermedt, rákenjük a krémet, úgy hogy peremet készítünk a széleire (a képeken látszik, én habzsákkal készítettem így nem folyik ki a barack). Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, majd ráöntjük a nektarin-barack öntetet. Ismét hűtőbe tesszük kb. 1,5 órára, hogy az egész jól áthűljön.





 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.