Krém
hozzávalók:
Piskótára
hozzávalók:
1 üveg sárgabarack lekvár
2 cs. zselatin
Krém tetejére
Hozzávalók:
4db nektarin
4db őszibarack
2 evőkanál cukor
1 cs. zselatin
Piskóta:
Elkészítés:
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral és kakaóval A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Krém:
Piskótára:
Elkészítés:
A lekvárt összetörjük, majd a forró vízben feloldott zselatint hozzáadjuk.
Krém tetejére:
Elkészítés:
A barackot és nektarint meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd forráspontig hevítjük, ezután hozzáadjuk a zselatint.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük a lekvárral, majd fagyasztóba tesszük dermedni. Miután a lekvár megdermedt, rákenjük a krémet, úgy hogy peremet készítünk a széleire (a képeken látszik, én habzsákkal készítettem így nem folyik ki a barack). Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, majd ráöntjük a nektarin-barack öntetet. Ismét hűtőbe tesszük kb. 1,5 órára, hogy az egész jól áthűljön.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.