Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Barackos joghurttorta

felvitel dátuma: 2011-07-19 18:11:55       mai nézettség: 1       nézettség: 4881
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

6 dl natur joghurt

3 dl tejszín

1+1 csomag zselatin

3-4 evőkanál. cukor

½ kávéskanál vanília kivonat

2 doboz öszibarack konzerv (mivel én télen készítettem)

babapiskóta esetleg, (ha kicsit töményebb tortát és macerásabb elkészítést szeretnénk)

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A tejszínt felverjük.
  2. Pár darab öszibarackot felkockázunk (attól függően, mennyire szeretnénk gyümölcsösen)
  3. A többi barackot (a konzervben felezett barackok vannak) vékony csikokra vágjuk.
  4. A joghurtot a cukorral, vanília kivonattal egy fazékba tesszük és beleszórjuk a zselatint, és az egészet összemelegítjük. Addig kell melegíteni, amíg a zselatin feloldódik. Forralni nem szabad!
  5. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a felkockázott barackot óvatosan összekeverjük
  6. Egy kapcsos sütőforma aljára babapiskótát teszünk, majd a masszát rászedjük a pikótára. Ne öntsük, mert elképzelhető, hogy akkor egy rakáson lesz a gyümölcs, ahelyett, hogy szépen eloszlana. Ne lepődjünk meg, mert a piskóták feljönnek a tetejére, emiatt a tortánk teteje lesz az alja.
  7. Hűtőbe tesszük dermedésig 3-4 óra (emiatt jobb, a fogyasztást megelőző napon  hozzálátni a készítéshez).
  8. Dermedés után jön a neheze a torta megfordítása. ( Lehet, ha kibéleltem volna folpakkal a sütőformát könnyebb lett volna, de a készítésnél nem számítottam , hogy a piskóták felúsznak a tetejére, mert előtte még piskótás verziót nem készítettem. ) Egy műanyag késsel (nehogy megsérüljön a teflonunk) körbevágjuk a tortát, hogy biztosan elváljon és ne sérüljön meg a torta. Nagyon vigyázunk a tortára.
  9. Meglazítjuk a kapcsot (nem nyitjuk ki) és feltoljuk a tortát a forma tetejéhez. Odahelyezünk egy méretben megegyező tányért és abba átfordítjuk. Na ezzel túl vagyunk a nehezén.
  10. A tortaforma kapcsos részét rátesszük a tortára és összekapcsoljuk.
  11. A felszeletelt barackokból rózsát formálunk a torta tetején.
  12. Kb. 2 dl őszbarackléből és zselatinból a zacskón feltüntetett arányok szerint elkészítjük a zselét. ( mivel nem lehet tudni pontosan, hogy mennyire lesz szükség, picit többet készítsünk)
  13. A zselét rászedjük a tortára és dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
  14. Az oldalára tejszínbből díszítést készítünk.

 

 

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.