nagyszeru
Hozzávalók:
1 nagy doboz sárgabarackbefőtt, 50 dkg vaj, 25 dkg cukor, 6 tojás, 35 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 ek. kakaópor,Krém 1 zacskó vaníliaízű pudingpor 4 dl tej, 5 dkg cukor Máz 15 dkg fehér csokoládé, 5 dk vaj a tepsi kikenéséhez kevés margarin, a szóráshoz: kakaópor
Elkészítés:
A sárgabarackbefőttet jól lecsöpögtetjük. 25 dkg vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és a vajas masszába dolgozzuk. A tészta felét margarinnal alaposan kikent kb. 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. A kakaóport a maradék tésztába keverjük.
A kakaós tésztát a világosra simítjuk, és kirakjuk a fél barackokkal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a megmaradt cukorral és 6 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kb. 1 percig főzzük, majd tálba öntjük, és folpackal letakarva hűlni hagyjuk.
Robotgép habverőjével krémesre keverjük a maradék vajat. A kihűlt pudingot evőkanalanként a vajba vegyítjük. A krémet a tésztára kenjük.
A feldarabolt fehér csokoládét és a vajat megolvasztjuk forró vízfürdőben, és kevergetve kihűtjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és villával hullámokat húzunk bele. Végül megszórjuk kakaóporral. Rombusz alakban felszeletelve tálaljuk.Friss barackból is ellehet készíteni .
nagyszeru
Gyönyörüen szeletelsz. Biztosan finom is a sütid.
Kôszônôm szeretek sutni nagy a család és mind szereti az édességet.Nagyon finom egzszeru,és mutatós,
Isteni ez a süti! Mentve és hétvégén kipróbálva.
ki probálom bisztos finom
Nagyon finom és jön a barack szezon friss jó érett barackal is nagyon finom.Jó sütést kivánok mindenkinek üdv Klára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.