Hozzávalók:
A tésztához Nagymamám jól bevált pite tésztáját használom.
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Barack /Töltelék:
· 10 dkg cukor
· 60 dkg őszibarack( friss hiányában 2 üveg 7,5dl es üveg befőtt )
· 3 evőkanál darált dió
· 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
· 1 evk búzadara
Tetejére
· 1 tojás sárgája
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
2. A barackot megtisztítva megmosva apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba a darált diót megszórjuk a cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, és a búzadarát majd jól összekeverjük.
3. Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot,megszórjuk a fele cukros keverékkel majd rá a barack szeletek ,a barackra pedig ismét a cukros keverék. Ezután lefedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk, és megkenjük egy tojás sárgájával.
4. Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
5. Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.