Kedves Ildikó! Egy 26 cm-esre tortafoma kétszeri kirakásához majdnem 40 dkg babapiskóta kell. Nem szerepel a receptben a zselatin, a feloldásához szükséges víz és a vaníliás cukor mennyisége.
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
az alaphoz:
20 dkg babapiskóta
3-dl tej
a krémhez:
50 dkg Natúr krémsajt de vajkrém is jó
2,5 dl tejföl
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliás cukor
2 dkg zselatin
1 dl víz
1 nagy barack vagy befőtt
Díszítéshez:
1 nagy barack vagy befőtt
1 kis zacskó színtelen tortazselé
2,5 dl a barack levéből
eper, kivi, narancs, lime vegyes gyümölcs fagyos is lehet
A kapcsos torta formába
Sütőpapír korongot vágunk és belerakjuk az aljába, mert a kész tortát csak ezzel együtt tudjuk átcsúsztatni a tálra.
Egy pillanatra tejbe mártjuk a babapiskótákat, és kirakjuk velük a forma alját.
Lecsöpögtetjük, majd cikkekre vágjuk a barackot.
Kis lábosban elkeverjük a zselatint a vízzel, és állni hagyjuk.
A krémhez robotgép táljában habverővel összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a túrót, a porcukrot, a citromhéjat és a vanília cukrot .
Kis lángon, kevergetve fölolvasztjuk a zselatint, elvegyítjük 3 evőkanál krémmel, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és az egészet alaposan összekeverjük. A tortaformába öntjük a massza felét, kirakjuk a cikkekre vágott barackkal, majd kirakjuk még egy sor baba piskótával az előbbi módon ráöntjük a krém másik felét, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Amikor jól lehűlt ,kivesszük a torta formából
A díszítéshez leszűrjük a barackot, és kis lábosba öntött 2,5 dl barack lében elkeverjük a tortazselét.
Ha friss barackot használunk akkor kevesebb a leve ,helyettesítsük be vízzel.
Cikkekre vágjuk a barackot, és előkészítjük a többi gyümölcsöt.
Elrendezzük őket a torta tetején.
Kevergetve fölforraljuk a tortazselét, és forrástól számítva 1 percen át főzzük.
Ecsettel vékonyan megkenjük a gyümölcsöket a zselével.
Visszatesszük a tortát a hűtőbe, hogy jól áthűljön tálalásig.
Az oldalát nem díszítettem de ha szeretné valaki azt is lehet
Ez a torta születésnapra készült nálunk.
Az ünnepi asztalon méltó helye van.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom .
Kedves Ildikó! Egy 26 cm-esre tortafoma kétszeri kirakásához majdnem 40 dkg babapiskóta kell. Nem szerepel a receptben a zselatin, a feloldásához szükséges víz és a vaníliás cukor mennyisége.
Kedves Mária Nem tudom önnek mekkora a torta formája nekem ennyi kellett hozzá PISKÓTA.Továbbá a felsorolásban ott a mennyiség mindenből amit felsorolt. További jó sütögetést kívánok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.