1 csomag ázsiai tészta (spagetti alakú csak fel van csavarva és kicsit barnás szinű)
-sampion gomba 1 doboz (400g )
1 cs. tejszín (175ml-es )
3-4 db egész paradicsom
1fej vöröshagyma
kevés reszelt füstölt sajt
fokhagymapor, só, bors, vegeta, bazsalikom
-habaráshoz pici liszt
kevés olaj
A tésztát egy jénaiba óvatosan belefektetem hogy ne törjön meg majd felforralt sós vízzel leöntöm. Gyorsan letakarom és 10-15 percig hagyom hogy párolódjon,azután leszűröm.Olajat csepegtetek a tetejére és kész is.
Gombapörkölt- Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom,a megtisztított sampiongombát 4 fele vágom, hozzáadom és még a paradicsomot is felkockázom azt is hozzáadom (én csak félbe vágtam mert imádom az ízét érezni) :)
Letakarom kb.5percig hagyom főni majd mikor látom hogy levet engedett akkor befűszerezem.Jöhet a só, bors, fokhagymapor, vegeta és a bazsalikom ízlés szerint. Letakarom és takarék lángon puhára főzöm. Ha teljesen kész jöhet a habarás- a tejszínhez hozzáadok 2-3 evőkanál lisztet pici vizet hogy könnyebb legyen habverővel elkeverni és behabarom a gombapörköltet. Megvárom hogy egyet rottyanjon és már kész is! Tészta-szósz-és a tetejére jöhet a reszelt füstölt sajt! jó étvágyat hozzá! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.