Nagyon szépek!!
* 600 g átszitált liszt (nekem fehér tönkölyliszt)
* 8 g só (ízlés szerint, szerintem kevesebb is elég)
* 25 g friss élesztő
* 1 púpos kiskanál cukor
* 60 ml olaj
* 300 ml tej (vagy víz)
A lisztet egy mély tálba szitáltam, mélyedést nyomtam a közepébe és belemorzsoltam az élesztőt. Rászórtam a cukrot, ráöntöttem a meglangyosított tej felét, és megvártam amíg szépen felhabosodik. Ekkor beletettem a többi hozzávalót is és kézzel alaposan meggyúrtam a tésztát. Kemény tésztát kaptam, alaposan megdolgoztatott amíg összeállt.
A meggyúrt tésztát letakarva 40 percet kelesztettem. Miután megkelt 12 darab egyenlő részre osztottam, egyenként kör alakúra nyújtottam, feltekertem és ismét kelesztettem kb. fél órát. Közben begyújtottam a sütőt és egy nagy lábasban vizet tettem főni egy kiskanálnyi cukorral.
A megkelt kifliket egyenként a lobogó vízbe tettem, a víz alá nyomtam a szedőkanállal és kivártam a hat másodpercet, (a férjem szerint jó módszer ha ezt mondogatom: egy mississippi, két mississippi…. :) ) majd a tepsire sorakoztattam óvatosan.
A vízfürdő után az előmelegített sütőbe tettem a kifliket és 25 percet sütöttem közepes hőfokon.
Meg lehet szórni magvakkal ,sóval vagy sajttal nagyon finom úgy is.
Nagyon szépek!!
ki próbáltam, és mindenkinek csak ajálani tudom ezt a receptet, mert nagyon egyszeru :-)
Ennek nagyon örülök,szerintem is egyszerű és tartalmas kifli ,nem felfújt adalékanyagos.Volt mikor reszelt sajttal megszórtam vagy szezámmaggal,úgy is nagyon fini!! :-))))
Kipróbáltam és az első nekifutásra nagyon szépen sikerült. Finom, ízletes, ezt a receptet fogom használni, ha kiflit akarok sütni:) ( kb. hetente ). Köszi szépen a receptet :) ♥
Tegnap elkészítettem a recept alapján a kifliket.Nagyon-nagyon finom,ropogós lett!Mára maradt belőle,de már megpuhult,nem ropogott,de úgy is igencsak finom volt.Szerintem ettől jobb recept nem létezik!
Örülök,hogy jó szolgálatot tett nektek a recept!!A családomnak is nagy kedvence!
Szia. Nagyon tetszik a recept.. :) Lenne viszont egy olyan kérdésem, hogy amikor kör alakúra nyújtod a tésztát, utána azt nem kell cikkekre osztani? Vagy a kinyújtott kör alakot tekered így fel, hogy kifli alakja lesz? Ez nem világos nekem... Kérlek segíts, mert meg szeretném egyébként csinálni! Köszönöm válaszod előre is ! üdv: Gabi
Ma elkésítettem, finomak és szépek lettek a kiflik. Koszonom a receptet!
Kedves Gabi! 12 részre osztottam és azokat nyújtottam kör alakúra úgy tekertem fel ahogy a képen láthatod.
hela963 Ennek örülök és mindenkinek aki elkészítette. :-) kedves egészségetekre!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.