Isteni fincsi sutemény, koszi a receptet
Alsó tészta:
Töltelék:
Piskóta (felső tészta lesz):
Máz:
Az alsó tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Megkenjük a baracklekvárra.
A diót, cukrot, rumot és a vizet összekeverjük, és a lekvárra terítjük.
A piskótához a tojásokat szét választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Ezután a lisztet keverjük a masszába és az olvasztott margarint is belecsurgatjuk. Pár percig még habverővel keverjük.
Mikor kész a piskóta masszánk, ráöntjük a dió töltelékre.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A mázhoz kikeverjük a tojást a cukorral és a megsült, forró süteményre öntjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.