HozzávalóK:
500 g darált hús
1 db tojás
1 fej hagyma
1 csipet fekete bors
1 tk pirospaprika
2 ek zsír
2 db zsömle
Sajtszósz: Hozzávalók:
5 dkg. margarin
3 dkg. liszt
5 dkg. füstölt sajt (de lehet edami vagy trappista is)
1 tubus Boci sajt (10 dkg)
3 dl. tej
ízlés szerint: fehérbors, szerecsendió, snidling, vagy újhagymaszár
Vagdalt
Elkészítése:
Áztassuk a zsemléket 10 percig, hideg vízben. Nyomkodjuk ki, majd keverjük el a darált hússal.
A hagymát vagdaljuk apróra, majd keverjük a tojással, a darált húsos masszához.
Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. Formázzunk a keverékből, nedves kézzel, 8 db lapos korongot.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsírt, süssük benne a vagdaltat, mindkét oldalán, 6-6 percig, ropogósra.
Spagettivel és és Sajtszósszal készítettem.
Sajtszósz
Elkészítés:
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, melyet a hideg tejjel felengedünk, simára keverjük, jól kiforraljuk. (azaz egy Besamel mártást készítünk) Mikor a mártásunk sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tubus Boci sajtot, addig keverjük, míg a sajt, a mártásban el nem olvad. Közben megsózzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval és fehérborssal. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, vagy újhagymaszárat. (Ha a mártás esetleg nagyon besűrűsödne kevés tejjel vagy tejszínnel hígítjuk.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.