2 kg birka hús , 5 -6 közepes vörös hagyma ,
10 dkg zsír , 1 púpozott evő kanál piros paprika , 1 tv paprika , 1 paradicsom , só , bors , néhány szem kömény mag, 3-4 gerezd fokhagyma, erős pista vagy csípős piros arany ,
Az össze darabolt birka húst meg mossuk , faggyút le szedjük .
Az össze darabolt hagymát kevés zsíron meg fonnyassztjuk. Rárakjuk a le csöpögtetett húst . Lassú tűzön kevergetve hagyjuk hogy egy kis levet engedjen
Rászórjuk a piros paprikát fel engedjük 2 pohár vízzel (05l ez a bírka korától függ ) . Belerakjuk a fűszereket, (ízlés szerint ) lassú tűzön ( Fölösleges gőzt ki eresztő fedővel ) lefedve legalább 3 óra hosszáig főzzük . Az utolsó 10 -15 percben le vesszük a fedőt hogy a még fölösleges víz el párologjon, jó sűrű szaftja legyen , sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
BOCSI A BURGONYA FOTÓT NEM TETTEM HOZZÁ MERT BORZALMAS CSÚNYA ( KRUMPLICSKÁT ) KAPTAM !!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.