nagyon jól hangzik ez a recept én is kipróbálom . :-)
50 dkg lisz (Ha szükséges tehetünk még bele)
25dkg margarin
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
2 egész tojás,
1 sárgája,
15 dkg cukor,
1 almás joghurt vagy. sima(kicsi)
csipet só,
5-6 db alma,
3-4 birsalma
ízlés szerint cukor
fahéj
A liszben ekeverjük a sötőport a margarint elmorzsoljuk benne és a többi hozzávalókkal tésztát gyúrúnk, ha szükséges adhatunk hozzá lisztet de nyújtható lágy tésztánk legyen!
1/2 órára betesszük a hűtőbe addig elkészítjük a tölteléket!
A kétféle almát lereszeljük cukrozzuk teszünk bele fahéjat.
Mivel a birs kissé kemény ezért kicsit megpárolom kihűtjük!
A tésztát kétfelé vesszük megtöltjük az almával majd betakarjuk a tészta másik felével.
Meszurkáljuk a tetejét és megsütjük.
Porcukorral meghintjük.
Lehet kerek formábam is sütni én nagy tepsiben sütöttem akkor lett ilyen yékony a tészta.
Tepsi méret39x30-as én igazán nem kegveltem az almás pitét a sablonos íze miatt mióta birsalmát tettem bele nagyon megkedveltem-
Ezt a receptet Kaldenekker Antalzól tanultam.
Sokáig puha marad, amennyiben hamar el nem fogy!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.