Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Birsalmasajt és lekvár

felvitel dátuma: 2014-09-23 10:00:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3201
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
3 kg birsalma, vagy birskörte
1,6 kg cukor
10 dkg dió
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:
A birsalmát  megmosva és egészben hagyva kuktába rakom, 3 dl vizet öntök alá és megfőzöm (fütyüléstől számított 15-20 perc). Hogy ne égjen le a kukta aljába alátétet használok.
Ha megfőtt, lehűtöm és a birsalmák húsát a héjával együtt leszedem a magházról, majd egy botmixerrel pépesítem.
Hozzáadom a cukrot (gyümölcshús kg-onként 50-100 dkg cukor, a gyümölcs érettségétől függően, illetve ki milyen édesen szereti, meg minél több a cukor, annál tovább eltartható). Nekem 2 kg lett a pép, ehhez kilogrammonként 80 dkg cukrot mértem, elkevertem.
A továbbiakban mikrót használtam. Egy akkora jénai tálat vettem elő, ami belefér a mikróba és a gyümölcspépet a legmagasabb fokozaton (800-1000 Watt) melegíteni kezdem.
Amikor az egész massza forr, csökkenthető a teljesítmény. 15 percig forraltam, hogy a víz elpárologjon belőle. A mikróban nem fog fröcskölni, szép csendesen gyöngyözve forr, ügyelni kell azonban arra, hogy a tálat ne rakjuk tele, mert forráskor megnől a térfogata és könnyen kimászik a tálból.
A mikróban addig forralom, amíg a kellő sűrűséget el nem érem. Ha a massza sűrűsége 15 perc után már megfelelő, a lekvárnak szánt mennyiséget üvegekbe öntöm. Ha még híg, tovább mikrózom.
Az üvegeket lezárom és 5 percre fejre állítom, majd száraz dunsztba teszem.
A maradék masszába durvára vágott diót keverek és műanyagfóliával bélelt őzgerinc formába öntöm.
Másnap kiborítom, leveszem róla a fóliát. Pár napig hűvös helyen szárítom.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.