2kg kg hús, 5-6 szál közepes répa, 3 kis szál fehérrépa, 50 dkg burgonya, 3 közepes fej hagyma 1 evk só,1 evk piros paprika,1 tk kömény, zsiradék. 1 tk erős pista ízesítő
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk jó apróra és feltesszük dinsztelődni,Közben felkockázzuk a húst , mikor már majd nem megpirult a hagyma , hozzáadjuk a pirospaprikát de úgy hogy levesszük a bográcsot a tűzről és utána beletesszük a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kanálnyit erős pista ízesítőt és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, még egy kicsit együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Egész más íze van bográcsban mintha tűzhelyen főztük volna .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.