1 kg csirkemelle
1 kg disznócomb
5 fej vöröshagyma
4 db paradicsom
4 db paprika
kenyér szalona ( ízlés szerint )
1 ü. vörösbor
darált csípős paprik ( ízlés szerint )
1 kg burgonya
só, bors, pirospaprika,
A bográcsot kikenem a szalonával (hogy ne égjen le )
Kockára vágom a kenyér szalonát és lassú lángon addig sütöm amig a zsírja ki nem sül, utána a kockára vágott hagyma következik és addig sütöm mig üveges nem lesz, ezután következik a paprika és a paradicsom, jól összepárolom.Ezután beleteszem a kockára vágott hust, enyhén füszerezem, és egy kicsit hagyom együtt föni az egészet, majd a fél üveg bort hozzá adom és hagyom rotyogni.Mikor a hus már puha de még nem omlos akkor hozzá öntöm a maradék bort és egy kevés vízet, ezután beleteszem a kicsit nagyobb kockára vágott burgonyát és addig fözöm amig minden omlos nem lesz.Mi nagyon szeretjük a csípős ételeket ezért én házilag darált csípős paprikát is szoktam hozzá tenni.Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.