1 cs. lasagne tésztalap
Besamellhez:
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A zöldségeket megtisztiítjuk, felkarikázzuk, kevés olajon pároljuk. HOzzáadjuk a paradicsomot meghámozva, és felöntjük kevés vízzel vagy húsleveslével. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor összeturmixoljuk és félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a zöldségturmixot, a ketchupot és fűszerezzük.
A besamellhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk kis adagokban a lisztet és a tejet, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Összeállítás:
Egy tűzálló edényt kivajazunk, első rétegként besamell mártást teszünk, majd erre jön a tészta, ezutána a hús, és így tovább folytatjuk. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.