1-2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
olaj
30 dkg darált sertéshús
5-6 db paradicsom vagy egy kis doboz sűrìtett paradicsom
só
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
rozmaring
bazsalikom
spagetti tészta
A két db sárgarépát és a fehérrépát is nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A zellerszárat apróra daraboljuk.
Egy nagy fej hagymàt kevés olajon megdinszteljük, ràtesszük a húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd ràtesszük a zöldségeket és azokat is lepirìtjuk egy kicsit.
Sózzuk, borsozzuk ìzlés szerint, a fokhagymàt ràreszeljük.
Ìzesìtjük rozmaringgal, bazsalikommal ízlés szerint.
Megint megkevergetjük és ekkor adjuk hozzá a meghàmozott, paradicsomot vagy a paradicsompürét.
Elkeverjük, lefedjük kis làngon, lassan főzni kezdjük, közben kevergetjük.
Ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vizet öntünk rà.
Kóstoljuk, és màr ha kész , ìzesìthetjük még.
Spagetti tésztával tálaljuk reszelt sajtot szórunk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.