50dkg liszt
0,5dkg élesztő
3dl tej,bele
1 kis kanál cukor
1,5 teáskanál só
1dl olaj,
1 tojássárgája
4dkg olvasztott margarin,lehet olaj is
0,5 dk sajt/el is hagyható/
kömény vagy szezámmag a szóráshoz
1 tojás sárgája a kenéshez
A langyos,cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni,kb 5 perc.
Egy nagyobb tálba beleszitálom a lisztet,hozzáadom a sót,a tojássárgáját,az olajat és a felfutott élesztős tejjel el kezdem bedagasztani.Könnyű,nem túl kemény tésztát dagasztok,tetejét melisztezem és mekelesztem langyos helyen./Én beteszem fél percre a mikróba,lanyosra állítva a hőfokot,igy nagyon gyorsan megkel./
A megkelt tésztát deszkán kéfelé veszem,két cipót formálok,5 percet hagyom pihenni,majd köralakúra nyújtom és 8 cikkre derelyevágóval háromszögeket vágok rajta.Megkenem olvasztott vajjal,margarinnal,de lehet olajjal is.Megszórom reszelt sajttal,vagy frissen örölt borssal és lazán feltekerem kis kiflikre.Tepsibe rakom,lekenem 1 tojás sárgájával és meg lehet szórni magokkal, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.Légkeverés mellett 180fokon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.