1,60-70 kg-s házinyúl
10 dkg apró kocka füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
-------------------
50 dkg sárgarépa (karikára szelve)
10 dkg fehérrépa (karikára)
15 dkg zeller gumó (kockára vágva)
1 nagy fej hagyma (30 dkg)
3 gerezd fokhagyma
--------------------------
Fűszerek:
2 db babérlevél
5 db borókabogyó (ketté vágva)
1 evőkanál 4 színű bors darálva
3 db kakukkfű ág
------------------------
2 evőkanál mustár
3 evőkanál cukor
fél citrom leve
1 dl borecet
350 gramm tejföl
3 evőkanál liszt
1 evőkanál só (kb)
---------------------
2.5 l víz, 4-5 literes lábos,turmix kar,sütőtepsi
A megtisztított házinyulat feldaraboljuk,sózzuk borsózzuk ráöntjük az olvasztott zsír,és rátesszük a szalonna kockákat,majd a tepsit alufóliával letakarjuk,és 170 fokos sütőbe tesszük kb.:1.5 órára,az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és megpirítjuk a szalonnát kissé.
A zöldségeket a fűszerekkel feltesszük főni a lábosban kb.:20 percig amíg meg nem puhul.Ezután összeturmixoljuk,és a többi anyagot is hozzátesszük,kivéve a tejfölt,és a lisztet,mert abból habarást készítünk.Visszatesszük a gázra összefőzni---közben a cukrot pirítással karamellizáljuk,kevés vízzel feloldjuk,és ha feloldódott,ezt is hozzáöntjük. Beletesszük a lisztes tejfölös habarást,és lassú tűzre állítjuk.
A kisült nyuszi darabokat mindenestől hozzáadjuk a mártáshoz
,és finoman kevergetve kb.: 15 percig még összefőzzük.
Megjegyzés: Lehet cukor helyett más édesítő szert is alkalmazni cukorbetegeknek.
-a friss kakukkfüvet érdemes a főzés végén belerakni az aroma megőrzése érdekében,míg a szárítottat,már előbb bele lehet tenni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.