1,3 kg bőrös császárhús
só
frissen őrölt bors
frissen őrölt dzsungel bors(opcionális)
kis rozmaring ágacskák
Fokhagymás pasztához:
3-4 gerezd fokhagyma
15 g só
A császárhús bőrét bevagdossuk hosszanti és kereszt irányban.
Ezt a felét, tehát a bőrös részt csak sózzuk.
Megfordítjuk, és a húsos oldalhoz használjuk a többi fűszert.
A fokhagymát megpucoljuk, beleaprítjuk a mozsárba, hozzáadjuk a sót és pépesre dörzsöljük. Ezzel a péppel megkenjük a húst, majd a fűszerekkel is megszórjuk.
Zárható edényben pár napig hűtőben érleljük.
Mikor kész az érlelés, a császárhúst alufóliába csomagoljuk és így tesszük a VitAir vagy más típusú olaj nélküli fritőzbe.
Több szakaszban sütjük a bőrös császárt.
Első szakasz:120 fok - 60 perc
Második szakasz:150 fok - 60 perc
Harmadik szakasz:170 fok – 30 perc (elfelejtettem fotózni)
A harmadik szakasz után kivesszük a sütőből a becsomagolt császárhúst és hagyjuk pihenni 10-15 percig. Ha szeretnénk, akkor lehet ellenőrizni egy maghőmérővel, hogy megsült-e a húsunk.
Szúrjuk bele a fóliázott húsba maghőmérőt. Minimum 75 fokosnak kell lennie a húsnak, akkor 100%, hogy megpuhult, átsült rendesen.
Tehát pihenjen a hús a fóliában.
Ezután kicsomagoljuk és újabb sütés, pontosabban már csak pirítás jön.
Első körben a húsos felével felfelé tesszük vissza a sütőbe. Most 200 fokon – 10 percig pirítjuk.
Ezután megfordítjuk, hogy a bőrös fele legyen felül és ezt is ropogósra pirítjuk, méghozzá 200 fokon 15 perc alatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.