4 db narancs
1 db citrom
3 db tojás
2 csomag vaníliacukor
2 db tejföl
1,5 dl édes fehérbor
1,5 dl édes vörösbor
1,5 dl tejszín
só, szegfűszeg, fahéj ízlés szerint
1,5 l víz
A vízbe tesszük fahéjat, szegfűszeget és elkezdjük főzzni, majd hozzáadjuk a negyedbe vágott citromot, 2 db héjától megtisztított narancsot és 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A tojásfehérjéhez pici sót teszünk és kemény habbá verjük, majd a lében kifőzzük.
Beletesszük a másik 2 db. gerezdekre szedett, majd ketté vágott narancsot.
És a fehérborral még 5 percig főzzük.
A tojások sárgáját kikeverjük tejföllel, majd óvatosan belecsorgatjuk a lébe.
Hozzáadjuk a vörösbort és 2-3 percig még főzzük.
Állandó lassú keverés mellett belekeverjük a tejszínt, és felhevítjük ( főzzni már nem kell )
Tálaláskor a leves tetejére teszünk tojáshabot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.