Hozzávalók:
2 db sárgarépa, 1 db fehér répa, 1 karalábé, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 1 ek fűzsepaprika,só, bors, 1 húslevekocka 50 dkg borsó
Somogyi galuska: 1 egész nagy tojás, 3 ek sima liszt, 1,5 kanál búzadara, só,
(A galuskát egy fél óráig pihentetjük)
Elkészítése:
Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, és a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a borsót meg disztejük. Megszórjuk a paprikával, és 3 l vizet öntünk rá, sózuk, borsozuk, ízlés szerint. Ha minden puha akkor bele szaggatjuk a galuskát.
A galuskát 30 percig pihentetjük és csak azután teszük a levesbe!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.