Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Brassói aprópecsenye

felvitel dátuma: 2013-11-24 16:02:33       mai nézettség: 1       nézettség: 4011
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 60 dkg. sertéstarja (vagy szűzpecsenye)

. 1,5 kg. burgonya

. 1 nagy fej vöröshagyma

. 5-7 gerezd fokhagyma

. , bors, fűszerpaprika

. 2 ek. sertés- vagy libazsír

. 1 l. napraforgó olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Előkészítés:

 

A hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint a húst.

 

Elkészítés:

 

1. Egy edényben két kanál zsírt forrósítok, amibe beledobom a hagymát. Sózom, és addig pirítom, míg üveges nem lesz.

2. Hozzáadom a húst, amit kifehéredésig pirítok, majd visszaveszem alatta a tűzhelyet közepes hőfokra

3. Megvárom míg a hús levet enged, sózom, borsozom, belereszelem a fokhagyma felét. Aztán felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és fedő alatt 20 percig párolom.

4. Közben egy magas falú serpenyőt, vagy wokot veszek elő, amibe olajat öntök és felforrósítom.

5. A burgonyakockákat ropogós, aranybarnára pirítom, majd egy papírtörlővel bélelt tálba szedem, felhasználásig melegen tartom.

6. A húsról leveszem a fedőt, felkapcsolom magasabb fokozatra, és sűrű kevergetés közben elforralom a levét (zsírjára sütöm).

7. Kicsit félrehúzom, megszórom egy csapott kávéskanálnyi pirospaprikával, várok míg a zsírján kioldódnak az ízek és színek, majd belereszelem a fokhagyma másik felét is.

8. Pár pillanatig még pirítom-kevergetem, vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg mert akkor keserű lesz. Megkóstolom és ha kell, még sózom vagy borsozom.

9. A húsról a zsír egy részét leöntöm (a tarjából sok sülhet ki, de szűznél nem szükséges), majd hozzákeverem a kisült krumplikockákhoz.

Melegen savanyúsággal az igazi

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Horváthné Magdi 2013 december 28

Ugyan így készítettem,régen!Most a burgonya kockát,szalma színűre!Húst nem pirítom,zsírjára.Tarjából kell készítenem!Sajnos együtt sem pirítom.Viszont a zsírt leöntöm mivel tarja.Nagyon szeretem,csak a száraz dolgoknál, nehézkes a nyelés.Sajnos!

0/10 Bözsike 2014 szeptember 28

Ne haragudjatok, de ez pörkölt egy kis sült krumplival ! Ez nem brassói !

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 október 09

Ahány ház annyi szokás ,szívesen vesszük Bözsike brassói receptjét

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.