Nagyon szeretem a brassóit. Én is hasonlóan készítem.
50 dkg sertéscomb
50 dkg megpucolt krumpli
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehérbors
pirospaprika
olaj a sütéshez
A sertéscombot apró kockára vágjuk, majd ugyanúgy a krumplit is. Egy serpenyőben kicsi olajon megpirítjuk a sertéshúst, amit előzőleg besóztunk, majd vizet öntünk alá, s fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul. Ezután levesszük róla a fedőt, s addig sütjük, míg elpárolog alóla a víz. Közben forró olajban megsütjük a krumplit, majd megsózzuk. Ha megsült a hús és a krumpli, akkor jénaiba beleszórjuk, 1 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón összetörünk, s rászórjuk a húsra, majd jól összekeverjük a krumplival, s egy késhegynyi pirospaprikát és fehérborst is hozzákeverünk. Még forrón tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.